Tort cu iaurt si fructe de padure

de giorgi in Torturi, 26 Mai 2012 | 17642 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingurita praf copt
  • 1 plic zahar vanilinat
  • coaja de lamaie
  • un praf sare

Crema:

  • 500 gr smantana dulce(nu are zahar)
  • 400 gr iaurt
  • 2 plicuri gelatina dr Oetker
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 8 linguri zahar

Glazura:

  • 500 ml lichid (poate fi :zeama de la fructele congelate,compot,lichior)
  • 2 plicuri tort gelee dr Oetker ,rosu
  • 4-5 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu iaurt si fructe de padure:

Blat :

Se separa ouale ,albusurile se bat cu sarea pana se fac spuma apoi se pune si zaharul ,zaharul vanilinat ,lingura cu lingura (nu tot odata) pana se fac ca o halvita lucioasa si tare,spumoasa.Galbenusurile se amesteca cu uleiul ,usor ,ca la maioneza ,cu coaja rasa de lamaie.Se incorporeaza galbenusurile in albusuri cu grija si apoi se pune faina cernuta ,amestecata cu praful de copt.Se amesteca cu o lingura ,cu miscari prudente ,sa nu se lase albusul.Daca preferam blatul cu cacao ,incorporam cacao si reducem din cantitatea de faina.
Punem in forma de tort sau cratita unsa cu margarina si tapetata cu faina(sau cu hartie de copt) si coacem la 180 * cam 20 minute.Nu deschidem cuptorul!!!

Crema:

Gelatina o punem in apa rece sau suc de fructe .O lasam sa se umfle, apoi punem vasul in care e in alt vas cu apa fiarta dar NU PE FOC.Gelatina se topeste si se face lichida.

Batem smantana dulce pentru frisca pana se intareste.Iaurtul(la temperatura camerei) il amestecam cu zaharul si zaharul vanilinat iar apoi incorporam din el intai doua ,trei linguri in gelatina topita si apoi omogenizam gelatina in tot amestecul de iaurt cu zahar.

Amestecam crema de iaurt cu frisca batuta.Putem opri putina frisca pentru ornat daca dorim.In cazul aceesta ii aplicam intaritor ,pentru ornat trebuie sa fie mai ferma.

Blatul l-am insiropat bine cu sirop dintr-un compot de piersici (daca nu aveti puteti face un alt sirop pe foc) .L-am pus in forma de tort ,pe margine am captusit cu hartie de copt si apoi am pus fructe ,am turnat crema peste care punem iar fructe.Putem opri cateva mai frumoase pentru decorul deasupra jeleului.

Dam la rece pana se intareste.

Jeleul:

Punem intr-un vas tort gelee cu zaharul si incorporam lichidul putin cate putin .Dam pe foc 1 minut si apoi il turnam peste tort.Dam la rece pana se incheaga si apoi punem cateva din fructele mai frumoase pe deasupra .Decoram si cu frisca sau alte briz-brizuri.

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu iaurt si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu iaurt,frisca si visine